OM BUGARDEN

Bugarden ligger midt i frodige Solør som er et av de største områdene i Norge for korn- og potetproduksjon. I Solør finner du milevis på milevis med gårder og åkre. Bugarden ble selv etablert i 1947, men området har vært bosatt helt siden vikingtiden. I dag er det Ole Albert Eig som driver gården og driften er basert på frukt, bær, og gress. Gården er også tilknyttet et kraftverk som driver strømproduksjon.

På gården har det vært lange tradisjoner for å lage hjemmelaget vin, Ole Albert sine besteforeldre startet med å gro epletrær etter andre verdenskrig frem til 70-tallet, og lagde enkle viner av avlingene sine. Dette har vært inspirerende, og det er de samme tradisjonene som bygges på nå i dag.
Vi startet med enkle forsøk på vinlegging høsten 2015 og det har utviklet seg til profesjonell vinlegging, ciderproduksjon. Gården har også produksjon av alkoholfrie drikkevarer. Vi har bærmottak om høsten ved siden av at vi dyrker epler selv.